dinsdag 4 januari 2011

Acute geldnood dreigt voor PSV

PSV dreigt in acute financiële problemen te komen. Het jaarverslag van de koploper van de eredivisie verraadt dat dit seizoen nog nieuwe deals met banken en sponsors moeten worden gesloten. Anders kan het zijn dat de club “niet in staat is haar verplichtingen af te wikkelen”. Een Feyenoord-achtige toekomst lijkt voor de Brabanders echter nog ver weg.


Dat PSV er nog niet in is geslaagd om nieuwe geldschieters te vinden zou voor “gerede twijfel” kunnen zorgen over de continuïteit van de club. “We maken ons niet direct zorgen over het voortbestaan, maar het is wel zo dat PSV niet op de huidige weg verder kan gaan. De directie onderhandelt op dit moment met verschillende partijen, onder wie hoofdsponsor Philips, met wie het contract afloopt”, zegt de club, die vandaag een nieuwjaarsreceptie houdt.


De problemen van PSV staan niet op zich. Ajax (22,8 miljoen verlies), PSV (17,5 miljoen), SC Heerenveen (15 miljoen) en Feyenoord (14,5 miljoen) waren voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het recordverlies dat de eredivisie dit jaar boekte. Alleen landskampioen FC Twente behoort tot de ‘gezonde’ 
categorie 3.


Bron: NRC Handelsblad

Coen Moulijn overleden

Oud-voetballer Coen Moulijn is overleden. Hij is 73 jaar geworden. Coen Moulijn werd op oudejaarsnacht getroffen door een herseninfarct en lag sindsdien in het ziekenhuis.


Maandag meldde algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord al dat de toestand van Moulijn nog altijd ‘slecht en zorgwekkend’ was. “Nadere informatie is nog niet beschikbaar”, vertelde Gudde. “Misschien kan ik dinsdag tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst meer over de situatie van Coen vertellen.” De sportbestuurder zal de leden van Feyenoord echter slecht nieuws moeten brengen.


Moulijn is onlosmakelijk verbonden met Feyenoord. Hij speelde 487 keer in het eerste elftal, waarmee hij recordhouder van de club is. Op het plein voor De Kuip staat sinds 2009 een levensgroot standbeeld van de beroemde linksbuiten, die zijn club altijd trouw is gebleven.


Gerard Meijer, de oud-verzorger en vriend van Moulijn heeft een groot verlies te verwerken. "Coen had geen vijanden. Hij was zo'n aardige kerel, daar stond hij ook om bekend. Van mij mag er zeker een tribune naar hem worden vernoemd."


De winkel van Coen Moulijn aan de Langenhorst in Rotterdamse-Zuid is vanochtend gewoon open gegaan. Medewerkster Adrie: "Het was heel erg schrikken. We werden op Nieuwjaarsochtend al gebeld door Coen's vrouw Adrie dat hij naar het ziekenhuis was gebracht. Gisteren hoorden we dat het heel slecht ging en vanochtend kregen we om half acht het bericht dat hij was overleden. Het is heel, heel snel gegaan allemaal. We zijn maar naar de winkel gegaan, want ze wilden nog wat adressen hebben. We horen straks wel wat er gaat gebeuren. Het is nog zo onwerkelijk." Adrie werkt al 7 jaar in de winkel en herinnert zich Moulijn als een 'hele lieve baas' waarmee ze graag was doorgegaan. De winkel zou eind mei sluiten, omdat Moulijn te oud werd en geen opvolging had.


Bron: RTV Rijnmond

maandag 3 januari 2011

De Boer definitieve opvolger van Jol

Zoals verwacht kon worden, blijft Frank de Boer hoofdtrainer van Ajax. De Amsterdamse club maakt op haar website bekend dat de interim-trainer een vast contract heeft gekregen en nu tot de zomer van 2014 vastligt als hoofdtrainer. Hennie Spijkerman wordt per direct aan de technische staf van Ajax toegevoegd en wordt samen met Danny Blind assistent van De Boer.


Maar Ajax is nog niet klaar. “We moeten nog op zoek naar iemand die ons, de directie, kan ondersteunen bij het verder neerzetten en uitvoeren van het technische beleid van de club”, legt algemeen directeur Rik van den Boog uit. “Bijvoorbeeld een technisch directeur of een technisch manager. Een zeer belangrijke positie binnen Ajax, voor zowel de korte als de lange termijn. Maandagavond zitten we met de Ledenraad om tafel en zal dit onderwerp ook aan de orde komen. We willen graag voor het einde van het seizoen alles hieromtrent in orde hebben.”
“Het jaar had voor mij niet beter kunnen beginnen”, sprak De Boer toen zijn benoeming tot hoofdcoach maandag uiteindelijk definitief bekend werd. “De intenties waren er van beide kanten, maar nu zijn alle knopen vandaag definitief doorgehakt. Vijf jaar geleden ben ik bij Ajax teruggekomen als beginnend trainer. Ik ben trots dat ik vanaf nu hoofdtrainer ben. Net als in de afgelopen jaren zal ik me zo goed mogelijk inzetten voor Ajax.”
Van den Boog noemt de keuze voor Spijkerman, die overkomt van Ajax Cape Town, een logische: “Hennie en Frank kennen elkaar al een paar jaar. Ze hebben de afgelopen weken een paar keer contact gehad om met elkaar over deze samenwerking te praten. Dat was allemaal heel positief. Het is jammer voor Ajax Cape Town, want hij deed het daar ook erg goed en hij had het in Kaapstad erg naar zijn zin. Maar voor ons is het eerste elftal in Amsterdam natuurlijk het meest belangrijk.”
Danny Blind blijft de andere assistent van De Boer: “Al wordt zijn rol anders qua invulling dan bij de vorige trainer. Je zag in december al dat Danny erg veel voor Frank kan betekenen en aanvullen. Hij krijgt er ook nog wat taken bij, zoals de organisatie rondom het eerste elftal en hij zal, al dan niet samen met Frank, veel contact hebben met ons als directie over bijvoorbeeld aan- en verkopen.”

Bron: Voetbalzone

Zilveren Bal gaat gewoon door

De strijd om de Zilveren Bal, de Rotterdamse derby tussen Sparta en Rotterdam, gaat zoals het er nu naar uitziet gewoon door, ondanks de slechte gezondheidstoestand van Feyenoordlegende Coen Moulijn.

"In de sportwereld is dat vrij gebruikelijk", lichtte Feyenoord-directeur ErikGudde toe. "Uiteraard zullen wij gepaste aandacht aan Coen besteden, mocht er iets gebeuren".
Sparta en Rotterdam strijden woensdagavond op Het Kasteel om de aloude trofee, die 110 jaar geleden voor de eerste keer werd uitgereikt. Moulijn was, evenals zijn befaamde generatiegenoot Tinus Bosselaar van Sparta, als eregast uitgenodigd voor de bijeenkomst en zou tevens na afloop van de Rotterdamse derby de Zilveren Bal uitreiken.


bron: De Telegraaf

Toestand Moulijn nog steeds zorgwekkend

De toestand van de legendarische Feyenoorder Coen Moulijn (73) is nog steeds slecht en zorgwekkend. Dat liet Eric Gudde, algemeen directeur van de Rotterdamse club, maandagmiddag weten in het stadion van stadgenoot Sparta. Hij woonde daar een presentatie bij over de herinvoering van de strijd om de Zilveren Bal.

Moulijn werd op oudejaarsavond getroffen door een herseninfarct. Sindsdien verblijft hij in een ziekenhuis. De voormalige linkerspits van Feyenoord en Xerxes heeft onder meer last van uitval- en verlammingsverschijnselen.
"Nadere informatie is nog niet beschikbaar. Misschien kan ik dinsdag tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst meer over de situatie van Coen vertellen", zei Gudde.
Gudde hoorde het slechte nieuws over Moulijn op zijn vakantieadres. "Dat was wel even schrikken. Een herseninfarct is voor iedereen verschrikkelijk. De gevolgen kunnen buitengewoon vervelend zijn. Als het dan ook nog bij een clubicoon gebeurt, raakt je dat extra hard".


Bron: De Telegraaf

Superbeelden bijna verwijderd!


Superbeelden heeft triest nieuws. Mijn account kon bijna verwijderd zijn! Ik heb een klacht gehad omdat ik auteursrechten van NBC Universal had geschonden. Dit is (volgens mij) erg overdreven ik heb zo'n 20 sec. van die show op mijn account gezet. Het bericht is hier te lezen.


Dit bericht kreeg Superbeelden vanochtend binnen:
We hebben de volgende auteursrechtklacht(en) ontvangen vanwege materiaal dat je hebt geplaatst:
  • van NBC Universal over Guido Weijers over Johan Derksen (Oudejaarsconference 2010) - Superbeelden
    Video-id: 9mNlbzrw-do
  • Dit is de tweede waarschuwing vanwege een auteursrechtschending voor je account. Als er nog één claim bijkomt, leidt dit tot het beëindigen van je account. Als je dit wilt voorkomen, verwijder je alle video's waarvan je niet over de rechten beschikt. Verder upload je geen video's meer die inbreuk maken op het auteursrecht van anderen.

zondag 2 januari 2011

Coen Moulijn getroffen door herseninfarct.

Coen Moulijn is getroffen door een herseninfarct. De 73-jarige oud-aanvaller werd onwel tijdens de afgelopen oudejaarsnacht en is daarop naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een herseninfarct geconstateerd. Moulijn geldt als één van de boegbeelden van Feyenoord. 


Coen Moulijn is inmiddels weer goed aanspreekbaar, meldt RTV Rijnmond. De voormalig linksbuiten zou nog wel last hebben van uitvalverschijnselen. De 73-jarige ex-international is deels verlamd. Het is verder nog niet bekend hoe ernstig de situatie is.


Bron: RTV Rijnmond
Bron: Feyenoord.nl

Guido Weijers over Johan Derksen (Oudejaarsconference 2010)

Guido Weijers in z'n voorstelling over voetbalanalist Johan Derksen.Beelden via: Superbeelden
helaas is de video verwijderd na auteursrechtschending!

Drenthe niet erg populair bij Hércules aanhang

Superbeeldennieuws volgt niet alleen maar de Nederlandse Eredivisie maar ook Nederlandse spelers die in het buitenland voetballen. Met nu wel een heel erg opmerkelijk bericht. 


Royston Drenthe was dit seizoen een van de populairste spelers van Hércules, maar zijn populariteit is afgelopen week flink gekelderd. De van Real Madrid gehuurde 
middenvelder weigert vanwege het vermeende uitblijven van zijn salaris te trainen. 


Op diverse muren van het Estadio Rico Pérez waren zondagmorgen tekeningen te zien 
met weinig vleiende woorden jegens de Oranje-international: 'schoft', 'klootzak' 
en 'broodvoetballer'. De oud-Feyenoorder ontbreekt al sinds afgelopen maandag op de training.


Hércules heeft ernstige financiële problemen vanwege een schuld die nog aan de belastingdienst moet worden betaald. Daarom werd begin dit seizoen een afspraak gemaakt met de spelersgroep: vijftig procent van het salaris zou per maand worden overgemaakt, de andere helft zou aan het einde van het seizoen in één keer uitbetaald worden. Drenthe ging niet met die formule akkoord en wil elke maand honderd procent van zijn salaris, aldus bronnen binnen de club.


Drenthe zelf zegt dat Hércules hem tot nu toe twee maanden dat halve salaris heeft uitbetaald en de resterende vier maanden helemaal niets. "Denk je nou echt dat ik voor slechts 100.000 euro niet op de training kom?" zei Drenthe afgelopen week tegen diverse lokale media. "Ik weet dat ik me er niet populair op maak bij de aanhang, maar dit is een principiële zaak."


Bron: voetbalzone

Jan Vertonghen "We hebben zeker niet negatief geloot".

Ajax Verdediger Jan Vertonghen heeft er alle vertrouwen in dat de Amsterdammers een fraai 2011 voor de boeg hebben. De ploeg leek onder Martin Jol als een murw gebeukte bokser die niet meer op wilde staan, maar de metamorfose na het vertrek van de Hagenaar is opzienbarend.


“Ik wil zo ver mogelijk komen in de drie competities: eredivisie, KNVB-bekertoernooi en Europa League. We willen nog altijd kampioen worden en daar hebben we een goede kans op”, meent de stopper. “De beker mag best een tweede keer worden gewonnen. Daar zou ik helemaal niets op tegen hebben.”


Wat betreft de Europa League ziet Vertonghen kansen verder te komen. Dan moet Ajax in februari wel in een dubbele confrontatie afrekenen met Anderlecht. "We hebben zeker niet negatief geloot. Het kon slechter, maar ook beter en we spelen ook nog eens eerst uit."


Bron: Ajaxlife

Van Bommel sluit vertrek nu niet langer uit


Mark van Bommel liet eerder deze week nog weten het seizoen hoe dan ook af te maken bij Bayern München. Op die woorden kwam de controlerende middenvelder zondag echter terug.

Bayern versterkte zich dit weekend met Luiz Gustavo, die voor vijftien miljoen euro werd overgenomen van TSG 1899 Hoffenheim. De Braziliaan is de beoogde opvolger van Van Bommel, die daarom uit het elftal dreigt te verdwijnen.

Een vertrek is dan ook niet langer uitgesloten, laat Van Bommel weten in de Duitse media. "Niets is zeker. Er is veel interesse, maar ik heb ook al wat dingen afgezegd. Ik ga eerst op trainingskamp en dan zien we wel verder."

De interesse voor Van Bommel is met name afkomstig uit Duitsland en Engeland. Zo zouden Hamburger SV, VfL Wolfsburg, Manchester City en Tottenham Hotspur allen serieuze belangstelling hebben voor de voormalig PSV'er.Bron: Voetbalprimeur

De Jong: "Maakt me niet uit welke prijs we pakken"

Nigel de Jong bezet met Manchester City de gedeelde bovenste positie in de Premier League. Stadgenoot United vergaarde evenveel punten, maar loopt twee duels achter. De Nederlandse middenvelder kijkt na een persoonlijk bewogen jaar uit naar 2011, het jaar waarin The Citizens nog in de race zijn voor twee prijzen.

De Jong wijst op het zware programma van City. De ambitievolle club strijdt immers nog op drie fronten mee om de prijzen: de Europa League, de Premier League en de FA Cup. 'Het maakt niet uit welke prijs we pakken. Het winnen van titels maakt de spelers hongerig naar meer.'

In de laatste dagen versloeg Manchester City eerst Aston Villa met 4-0 en afgelopen zaterdag won de ploeg wederom, nu met 1-0 van Blackpool. 'Die zeges waren zeer belangrijk. Het geeft ons extra vertrouwen voor de toekomst', aldus De Jong.

City en United hebben nu allebei 41 punten, maar de ploeg van De Jong had twee duels meer nodig om dat aantal te vergaren. City speelde al 21 competitieduels, United 19.


Bron: Voetbal International