dinsdag 4 januari 2011

Acute geldnood dreigt voor PSV

PSV dreigt in acute financiële problemen te komen. Het jaarverslag van de koploper van de eredivisie verraadt dat dit seizoen nog nieuwe deals met banken en sponsors moeten worden gesloten. Anders kan het zijn dat de club “niet in staat is haar verplichtingen af te wikkelen”. Een Feyenoord-achtige toekomst lijkt voor de Brabanders echter nog ver weg.


Dat PSV er nog niet in is geslaagd om nieuwe geldschieters te vinden zou voor “gerede twijfel” kunnen zorgen over de continuïteit van de club. “We maken ons niet direct zorgen over het voortbestaan, maar het is wel zo dat PSV niet op de huidige weg verder kan gaan. De directie onderhandelt op dit moment met verschillende partijen, onder wie hoofdsponsor Philips, met wie het contract afloopt”, zegt de club, die vandaag een nieuwjaarsreceptie houdt.


De problemen van PSV staan niet op zich. Ajax (22,8 miljoen verlies), PSV (17,5 miljoen), SC Heerenveen (15 miljoen) en Feyenoord (14,5 miljoen) waren voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het recordverlies dat de eredivisie dit jaar boekte. Alleen landskampioen FC Twente behoort tot de ‘gezonde’ 
categorie 3.


Bron: NRC Handelsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten