vrijdag 30 juli 2010

Ajax contracteert Mounir El Hamdaoui

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Mounir El Hamdaoui. De aanvaller is afkomstig van AZ en tekent in Amsterdam een contract dat per direct in gaat op en loopt tot en met 30 juni 2014.

El Hamdaoui werd geboren op 14 juli 1984 in Rotterdam. Voor zijn komst naar Ajax speelde hij drie seizoenen voor AZ. Daarvoor was hij in Nederland actief bij Willem II en Excelsior. Tussendoor stond hij onder contract bij het Engelse Tottenham Hotspur, dat hem tweemaal aan Derby County verhuurde.

De Marokkaanse international werd in 2008-2009 landskampioen met AZ. Datzelfde seizoen werd hij met 23 doelpunten topscorer van de Eredivisie. Ook werd El Hamdaoui verkozen tot Voetballer van het Jaar 2009. In totaal maakte hij bij AZ in 81 competitiewedstrijden 50 doelpunten.

Bron: Ajax.nl

woensdag 28 juli 2010

Hans Kraay jr. komt niet meer terug bij Voetbal International

Hans Kraay jr. zullen we (helaas) niet zien in het nieuwe seizoen van het leuke voetbalprogramma Voetbal International.

SBS wilde in ruil voor het optreden van Kraay Jr. in Voetbal International een vergoeding en/of dat er RTL-sterren zouden gaan verschijnen in SBS-programma's. "Hun eisen waren wat ons betreft niet realistisch", aldus RTL-woordvoerder Jaap Paulsen. "RTL-presentatoren kunnen al in andere programma’s optreden. Dit gaat uiteraard in samenspraak met hen. Wij gaan hen niet verplichten om in bepaalde programma's te gast te zijn."

SBS laat weten de houding van RTL te betreuren. "Voor SBS was het geen probleem geweest als Hans Kraay Jr. ook komend seizoen studiogast zou zijn bij Voetbal International, mits daar een redelijke tegenprestatie tegenover komt te staan", zo zegt een woordvoerder.

bron: SigaarSnor

Ajax speelt gelijk tegen PAOK!

Ajax wist vanavond niet te winnen van POAK Saloniki. De Amsterdammers begonnen woensdagavond goed tegen PAOK Saloniki en kregen vooral in de eerste helft een hoop kansen, maar scoorden slechts eenmaal. De Grieken bleven loeren op dat ene kansje en toen die twintig minuten voor tijd kwam, was het ook direct raak: 1-1. Ajax zal zodoende móéten scoren in Griekenland om de Champions League-droom in leven te houden.

De remise was absoluut niet nodig geweest. Ajax was woensdagavond vooral in de eerste helft duidelijk sterker dan haar opponent en kreeg in dit bedrijf de nodige kansen, maar wist slechts één keer te scoren. Na klungelig verdedigingswerk bij PAOK kwam de bal via het lichaam van Gregory van der Wiel terecht bij Suárez, die de score met een fraaie omhaal wist te openen. Kansen op meer volgden, maar omdat er niet werd gescoord, kon PAOK in de tweede helft langszij komen. Vladimir Ivic wist de eerste echte kans van de bezoekers direct te verzilveren en bood PAOK daarmee een goede uitgangspositie voor de return in Griekenland, waar het ongetwijfeld een heksenketel zal zijn. PAOK staan bekend om hun fanatieke aanhang.

De ploeg leek in de extra tijd nog recht te hebben op een strafschop bij een handsbal van een PAOK-verdediger, maar scheidsrechter Tony Chapron wilde van niets weten, waardoor Ajax zich volgende week maximaal zal moeten inspannen om de volgende ronde nog te bereiken.

bron: Voetbalzone