maandag 3 januari 2011

De Boer definitieve opvolger van Jol

Zoals verwacht kon worden, blijft Frank de Boer hoofdtrainer van Ajax. De Amsterdamse club maakt op haar website bekend dat de interim-trainer een vast contract heeft gekregen en nu tot de zomer van 2014 vastligt als hoofdtrainer. Hennie Spijkerman wordt per direct aan de technische staf van Ajax toegevoegd en wordt samen met Danny Blind assistent van De Boer.


Maar Ajax is nog niet klaar. “We moeten nog op zoek naar iemand die ons, de directie, kan ondersteunen bij het verder neerzetten en uitvoeren van het technische beleid van de club”, legt algemeen directeur Rik van den Boog uit. “Bijvoorbeeld een technisch directeur of een technisch manager. Een zeer belangrijke positie binnen Ajax, voor zowel de korte als de lange termijn. Maandagavond zitten we met de Ledenraad om tafel en zal dit onderwerp ook aan de orde komen. We willen graag voor het einde van het seizoen alles hieromtrent in orde hebben.”
“Het jaar had voor mij niet beter kunnen beginnen”, sprak De Boer toen zijn benoeming tot hoofdcoach maandag uiteindelijk definitief bekend werd. “De intenties waren er van beide kanten, maar nu zijn alle knopen vandaag definitief doorgehakt. Vijf jaar geleden ben ik bij Ajax teruggekomen als beginnend trainer. Ik ben trots dat ik vanaf nu hoofdtrainer ben. Net als in de afgelopen jaren zal ik me zo goed mogelijk inzetten voor Ajax.”
Van den Boog noemt de keuze voor Spijkerman, die overkomt van Ajax Cape Town, een logische: “Hennie en Frank kennen elkaar al een paar jaar. Ze hebben de afgelopen weken een paar keer contact gehad om met elkaar over deze samenwerking te praten. Dat was allemaal heel positief. Het is jammer voor Ajax Cape Town, want hij deed het daar ook erg goed en hij had het in Kaapstad erg naar zijn zin. Maar voor ons is het eerste elftal in Amsterdam natuurlijk het meest belangrijk.”
Danny Blind blijft de andere assistent van De Boer: “Al wordt zijn rol anders qua invulling dan bij de vorige trainer. Je zag in december al dat Danny erg veel voor Frank kan betekenen en aanvullen. Hij krijgt er ook nog wat taken bij, zoals de organisatie rondom het eerste elftal en hij zal, al dan niet samen met Frank, veel contact hebben met ons als directie over bijvoorbeeld aan- en verkopen.”

Bron: Voetbalzone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten