donderdag 22 juli 2010

Bryan Ruiz werkt verder aan zomertransfer

Bryan Ruiz aast net als Ronnie Stam op een zomertransfer. FC Twente-voorzitter Joop Munsterman reageert laconiek. "Pas als ik een fax met een prijs op mijn bureau krijg, kom ik in actie."


Ruiz maakte er nooit een geheim van dat FC Twente een tussenstap is op weg naar de Europese top. Na één seizoen in Enschede is de Costa Ricaan al klaar voor een volgende stap. "Bryan heeft de wens om deze zomer een transfer naar een hogere competitie te realiseren en dat lijkt me een gezonde ambitie", zegt zaakwaarnemer Walter Mortelmans in Voetbal International.

"Er is ook al met diverse clubs contact geweest. Alleen komt de transfermarkt altijd laat op gang in jaren dat er een WK is gespeeld", aldus Mortelmans. "Hij is als tweede geëindigd op de topscorerslijst van een land dat de WK-finale heeft gehaald. Dat soort aspecten spreekt aan. Wij werken in stilte verder aan een transfer".

Jol blijft trainer van Ajax

Martin Jol blijft gewoon trainer van Ajax. Dat meldde hij aan Ajax.nl. Jol blijft nu definitief trainer bij Ajax. Na zijn eerdere uitlatingen in diverse media laat de oefenmeester donderdagmorgen ook op het digitale thuis van de Amsterdammers weten dat hij niet naar Fulham gaat.

"Ik heb een paar moeilijke dagen gehad, want ik zat er erg mee in mijn maag. Ajax liet gelijk weten me niet te willen laten gaan. En ik vind daarbij ook dat ik het niet kan maken om Ajax op dit moment te verlaten" aldus Jol. "Ik ben hier vorige zomer naartoe gekomen om succesvol te zijn, een goed elftal te bouwen en plezier te hebben. En die drie zaken zijn voor mij ook voor komend seizoen van belang" vervolgt Jol.

"De clubleiding en ik delen elkaars zorgen. Iedereen weet ook dat Ajax het financieel moeilijk heeft. We hebben afgelopen boekjaar weer een miljoenenverlies geleden. De verwachtingen zijn altijd hooggespannen bij Ajax. Maar ik ben onder anderen Marko Pantelic, Dennis Rommedahl, Kennedy en Gabri kwijt en er is nog niemand bijgekomen. Ook speelt de onzekerheid over het al dan niet aanblijven van enkele belangrijke spelers" zo zei Jol.

bron: Ajax.nl

Johan Derksen: "Als hoofdredacteur heb je het maar te accepteren"

In de wekelijkse column van hoofdredacteur van het voetbalblad Voetbal International Johan Derksen haalt hij hard uit naar Jack van Gelder, schrijft hij over Jupiler die items uit VI Oranje verbood en heeft hij het over Hans Kraay Junior die alleen mag aanschuiven als Wilfred Genee en hij beschikbaar zijn voor Shownieuws.

"Nog niet eens zolang geleden werd een knipoog naar de commercie als verloedering van het vak gezien. Vooral bij de zogenaamde kwaliteitskranten keken redacteuren met dédain neer op de media die ruimte maakten voor commerciële uitingen. Ook bij de deftige kranten werd er veel onzin uitgekraamd, want ik heb niets meer te willen; zonder commercials bestaat er geen blad, televisieprogramma, radiozender of internetsite meer" aldus Johan Derksen.

Johan Derksen schrijft ook over de commercie van het voetbalprogramma Voetbal International, VI Oranje en zijn blad. "De Gilette speler van de week is de normaalste zaak van de wereld, een Coca Cola WK Special, een voetbalschoenenbijlage, een rubriek rond de Toto/Lotto. Alles is mogelijk. En bij de commerciële televisie praten supporters vanuit een dug-out van Gamma mee, worden beelden uitgezonden van de door Kia gesponsorde zaalvoetballers, zit je in een decor van Jupiler Bier en moet de presentator naar buiten namens McDonald's een spelletje leiden tussen doorsnee burgers. Als hoofdredecteur heb je het maar te accepteren, anders is er geen wekelijks programma te realiseren. Even later in zijn column: "Anno 2010 moet je erg creactief met principes omgaan, omdat je anders de winkel wel kunt sluiten".

Jupiler verbood verschillende items in VI Oranje. "Dan mag de huisband Danny Vera een bepaald nummer niet spelen, omdat die muziek onder een commercial van een concurrent van een sponser zit. En een serie sfeervolle items wordt weggegooid, omdat ze zijn opgenomen in een Haags Buurtcafé, waar een concurrent van de hoofdsponsor het bier levert".

Ook haalde Johan Derksen (weer) uit naar Jack van Gelder. "Volgens Jack van Gelder maakten wij vanuit het Kurhaus koffietijd voor mannen en had ons programma niets met journalistiek te maken. Vanuit zijn ivoren Zuid-Afrikaanse toren meldde Van Gelder dat hij bij de NOS journalistiek bedreef. Hij verbleef op kosten van dezelfde gemeenschap in een peperduur hotel en op kosten van dezelfde gemeenschap werden er vanuit Nederland voortdurend gasten ingevlogen die vervolgens niets te melden hadden. En als Van Gelder vindt dat hij journalistiek bedrijft, wil ik niets met journalistiek te maken hebben, want ik heb geen enkele ambitie om een slijmende talking head te worden die iedereen in zijn kont kruipt en de kijkers structureel in de maling neemt door als een zelfingenomen ijdeltuit in beeld te verschijnen, maar nooit een mening te ventileren".

Ook had hij het nog heel even in zijn column over Hans Kraay junior. "Hans Kraay junior is niet mijn favoriete voetbalanalyticus, maar zorgt wel voor chemie aan tafel. Van SBS 6 mag hij alleen aanschuiven als Wilfred Genee en ik regelmatig beschikbaar zijn voor Shownieuws bij SBS 6".


De hele column van Johan Derksen kunt u lezen op de laatste bladzijde van het mooi voetbalblad Voetbal International

zondag 18 juli 2010

Ajax heeft interesse in Ronnie Stam

Ajax wilt dat Ronnie Stam de opvolger te gaat worden van Gregory van der Wiel. Van der Wiel vertrekt heel waarschijnlijk naar het buitenland. AFC Ajax Amsterdam zich bij de zaakwaarnemer van de Twente-verdediger gemeld. Dat zei Stam na afloop van de oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück in een reactie aan RTV Oost.

Stam moet echter wel eerst afwachten wat er met Van der Wiel gaat gebeuren. Pas op het moment dat het zeker is dat de Oranje-international naar het buitenland vertrekt kan Ajax zich bij FC Twente melden. Stam ziet de overstap zelf wel zitten. Van der Wiel staat in de belangstelling van Bayern München. Stam heeft in Enschede nog een contract van twee seizoenen. Stam ziet een overstap zeker zitten. Twente wilt wel een bedrag van rond de 3 miljoen euro van Ajax ontvangen, mocht Ajax Stam daadwerkelijk willen kopen.

Eerder gaf Ajax trainer Martin Jol aan in een intervieuw met de supportersvereniging Ajax Life dat Vurnon Anita de opvolger van Gregory van der Wiel moest gaan worden. Anita op rechts, dat zou kunnen”, opperde Jol na afloop van het gewonnen oefenduel met Horst (21-1). “Hij heeft weinig als rechtsback gespeeld, ik heb hem er zelfs nog nooit gezien.” Anita is van nature een rechtspoot, maar brak afgelopen jaar bij de Amsterdamse formatie door als linksachter.

Bronnen: RTV OOST, Voetbalzone, Ajax Life

De uitslagen van de vriendschappelijke wedstrijden op zaterdag 17 juli

Er werden weer oefenduels gespeeld, hier de belangrijkste uitslagen

NAC Breda - Plymouth Argyle 0-1
Barendrecht - Feyenoord 1-4
VfL Osnabrück - FC Twente 0-1
FC Zwolle - SC Heerenveen 0-2
Anderlecht - AZ 1-2
PSV - Ipswich Town 1-0
Benfica - FC Groningen 3-3