dinsdag 4 januari 2011

Coen Moulijn overleden

Oud-voetballer Coen Moulijn is overleden. Hij is 73 jaar geworden. Coen Moulijn werd op oudejaarsnacht getroffen door een herseninfarct en lag sindsdien in het ziekenhuis.


Maandag meldde algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord al dat de toestand van Moulijn nog altijd ‘slecht en zorgwekkend’ was. “Nadere informatie is nog niet beschikbaar”, vertelde Gudde. “Misschien kan ik dinsdag tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst meer over de situatie van Coen vertellen.” De sportbestuurder zal de leden van Feyenoord echter slecht nieuws moeten brengen.


Moulijn is onlosmakelijk verbonden met Feyenoord. Hij speelde 487 keer in het eerste elftal, waarmee hij recordhouder van de club is. Op het plein voor De Kuip staat sinds 2009 een levensgroot standbeeld van de beroemde linksbuiten, die zijn club altijd trouw is gebleven.


Gerard Meijer, de oud-verzorger en vriend van Moulijn heeft een groot verlies te verwerken. "Coen had geen vijanden. Hij was zo'n aardige kerel, daar stond hij ook om bekend. Van mij mag er zeker een tribune naar hem worden vernoemd."


De winkel van Coen Moulijn aan de Langenhorst in Rotterdamse-Zuid is vanochtend gewoon open gegaan. Medewerkster Adrie: "Het was heel erg schrikken. We werden op Nieuwjaarsochtend al gebeld door Coen's vrouw Adrie dat hij naar het ziekenhuis was gebracht. Gisteren hoorden we dat het heel slecht ging en vanochtend kregen we om half acht het bericht dat hij was overleden. Het is heel, heel snel gegaan allemaal. We zijn maar naar de winkel gegaan, want ze wilden nog wat adressen hebben. We horen straks wel wat er gaat gebeuren. Het is nog zo onwerkelijk." Adrie werkt al 7 jaar in de winkel en herinnert zich Moulijn als een 'hele lieve baas' waarmee ze graag was doorgegaan. De winkel zou eind mei sluiten, omdat Moulijn te oud werd en geen opvolging had.


Bron: RTV Rijnmond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten