zaterdag 17 juli 2010

Tweede Kamer wil meer duidelijkheid over WK 2018

De Tweede Kamer wil weten wat het nou precies voor Nederland allemaal gaat betekenen als ons land samen met België in 2018 of 2022 het WK voetbal zou organiseren. Dit komt doordat het vertrouwelijke bidbook, dat naar RTL Nieuws is uitgelekt, blijkt dat Nederland er veel voor over heeft om het de FIFA naar de zin te maken.


RTL Nieuws heeft eens goed uitgezocht wat dit allemaal gaat betekenen voor Nederland. Uit het onderzoek werd duidelijk dat de wereldvoetbalbond FIFA extreme eisen stelt aan het land of de landen die een WK willen gaan organiseren. Nu blijkt dat tijdens de mondiale eindronde een zone van twee kilometer rond de WK-stadions kan ontstaan, waar geen reclame mag worden gemaakt door bedrijven die geen FIFA-partner zijn. De organisatie en de bobo's van de wereldvoetbalbond hoeven bovendien geen btw te betalen. Voor de FIFA-voorzitter wordt dan zelfs een aparte rijbaan vrijgemaakt, als hij naar een stadion wil rijden. Het is toch allemaal te gek voor woorden? De VVD, PvdA, PVV, SP en D66 hebben hierover vrijdag vragen gesteld aan demissionair minister Ab Klink, die naast volksgezondheid ook sport waarneemt.

Superbeelden hoopt op het WK in 2018 in België en Nederland, maar Superbeelden vindt dat dit echt niet kan!

vrijdag 16 juli 2010

RTL verwijdert filmpjes van SigaarSnorblog!

RTL Nederland heeft wat filmpjes verwijderd van de heer en meester SigaarSnor. Ze zijn wegens "auteursrechtschending" niet meer op YouTube te zien.

Het nieuws haalde gisteren de media, onder meer GeenStijl heeft hier een artikel over gemaakt. SigaarSnor heeft op dit moment nog geen reactie gekregen van hoe en wat. Niet alleen SigaarSnor heeft hier last van maar ook het account Diegokjes is getroffen.

Sigaarsnor.blogspot.com betreurt de actie, maar ook Superbeelden betreurt de actie. RTL-7 heeft het succes van Voetbal International en VI Oranje juist voor een heel erg groot deel te danken aan de video's van SigaarSnor en Diegokjes. De VI Oranje/Voetbal International filmpjes van mijn account Superbeelden zijn gelukkig (nog) niet verwijderd door RTL Nederland. We hopen dat het hier bij blijft!

Giovanni van Bronckhorst krijgt van Feyenoord een groots eerbetoon

Giovanni van Bronckhorst heeft van Feyenoord een groots eerbetoon gekregen dat past bij de grote verdiensten die de afzwaaiende topspeler heeft gehad voor het Nederlandse voetbal in het algemeen en Feyenoord in het bijzonder. De Rotterdamse club eert haar aanvoerder van de afgelopen drie seizoenen door het Feyenoord Magazine éénmalig om te dopen in ‘GIO’, een uniek glossy magazine dat volledig is gewijd aan de oer-Feyenoorder. ‘Dit had ik nooit verwacht’, zei Van Bronckhorst toen hij het eerste exemplaar in ontvangst nam.

"Ik kijk er ontzettend naar uit om op 25 juli tegen Real Mallorca in een hopelijk afgeladen Kuip afscheid te nemen van mijn eigen supporters. Dat is voor mij op voorhand al een heel bijzondere dag", aldus Giovanni van Bronckhorst.

In de afscheidsspecial bewijzen tal van prominenten, uit binnen- en buitenland en van binnen en buiten de sport, geheel belangeloos hun eer aan Van Bronckhorst. Onder hen de schrijvers Anna Enquist en Abdelkader Benali, striptekenaar Toon van Driel en vele van zijn oud-ploeggenoten en vrienden als Dennis Bergkamp, Henrik Larsson en kersvers wereldkampioen Carles Puyol.

De WK-finale tegen Spanje was afgelopen zondag voor de 35-jarige Van Bronckhorst zijn laatste wedstrijd als aanvoerder van Oranje en Feyenoords clubicoon acteerde zodoende tot het laatste moment van zijn imposante loopbaan op het allerhoogste podium. Zondag 25 juli besluit hij zijn grootse carrière echt met een afscheidswedstrijd tegen Real Mallorca, dat hem door Feyenoord is aangeboden. Seizoenkaarthouders van de Rotterdamse club hebben gratis toegang tot dit bijzondere duel.

Bron: Feyenoord.nl

Jol: '"Thuis goed resultaat neerzetten"

De Ajax trainer Martin Jol reageerde vrijdag na afloop van de loting voor de derde vooronde van de UEFA Champions League op het Ajax sportcomplex de Toekomst.

"Vooraf had ik geen specifieke voorkeur voor een tegenstander", sprak trainer Martin Jol kort na de loting. ,,Alle vijf mogelijke opponenten zijn goede ploegen. We kennen PAOK Saloniki van Heerenveen, waar ze vorig jaar in de voorronde Europa Leauge tegen speelden. Toen werd het 1-1 in Griekenland en 0-0 in Heerenveen, waardoor Heerenveen doorging."

In Griekenland is het in de stadions vaak een heksenketel, weet Jol ook uit eigen ervaring: "Ja, in Griekenland is het altijd hectisch met die fanatieke supporters. Ik herinner me van een aantal jaren geleden toen AZ daar speelde, dat er zelfs brand uitbrak op de tribune. Ze noemen het ook wel de Hel van Thessaloniki. We zullen zien. Juist daarom is het belangrijk om thuis een goed resultaat neer te zetten. Zodat je uit niet afhankelijk bent in die hectische omstandigheden. Daarom hoop ik dat veel Ajax-supporters ons in eigen huis komen steunen."

bron: Ajax.nl

FC Nürnberg neemt Simons over van PSV

Timmy Simons leek zijn contract bij PSV uit te dienen, maar heeft vrijdag alsnog besloten om zijn heil elders te zoeken. Simons speelt zaterdag tegen Ipswich Town zijn laatste wedstrijd in het rood-witte shirt van PSV, zo bevestigt de club op zijn website.

Simons speelde totaal 158 competitie wedstrijden voor PSV Eindhoven. Hij scoorde in die 158 duels veertien keer. Simons tekent een contract voor twee jaar bij de Duitse club.

Simons in een reactie: "Het is voor mij, op deze leeftijd, een mooie uitdaging om in de Bundesliga te spelen." Simons vindt dat hij een mooie tijd heeft gehad bij PSV. "Ik heb fijne herinneringen aan de supporters en de medewerkers van de club". Simons mag na zijn twee jaar bij Nürnberg weer terugkeren bij PSV. "Ik teken voor twee jaar en sluit mijn actieve carrière waarschijnlijk af bij 1. FC Nürnberg. Daarna is het de bedoeling terug te keren bij PSV. Een mooi vooruitzicht", aldus Simons zelf.


UPDATE: Inmiddels heeft PSV trainer Fred Rutten ook een reactie gegeven op de transfer. Tegenover Voetbal International laat Rutten weten dat hij kan leven met de transfer van de voormalig PSV-aanvoerder. "Timmy hoefde van ons niet weg", benadrukt de coach. "Maar dit kwam ineens op ons pad. Een vertrek is het beste voor alle partijen", vindt Rutten.

Ajax moet tegen PAOK

Ajax krijgt in de derde vooronde van de UEFA Champions League PAOK Saloniki als tegenstander.

Ajax zal zeker niet ontevreden zijn over de loting, want Ajax kon namelijk ook Celtic als tegenstander kunnen krijgen. PAOK is geen onbekende voor het Nederlands voetbal, PAOK speelde vorig jaar nog tegen SC Heerenveen voor de UEFA CUP.
PAOK heeft een erg fantatieke achterban. Het zal in de uitwedstrijd (3 of 4 augustus) erg moeilijk worden. Thuis moet Ajax in de Amsterdam Arena op 27 of 28 juli. De winnaar stroomt door naar de play-offs voor de Champions League. Als Ajax dat duel ook gaat winnen dan spelen ze in de groepsfase van de Champions League.

WEER RUZIE: Johan Derksen VS Wilfred "de föhn" Genee (VI Oranje)

Johan Derksen krijg weer ruzie met Wilfred Genee. Johan maakte een opmerking waar Wilfred niet erg blij mee was. Deze uitzending was op 10 juli 2010 (is via http://www.youtube.com/user/Superbeelden)Dit filmpje is in een artikel van GeenStijl gebruikt en is op Dumpert ruim 77000 keer bekeken!

donderdag 15 juli 2010

FC Utrecht heeft geen moeite met KF Tirana

FC Utrecht heeft donderdagavond met 4-0 gewonnen van KF Tirana. De albanese tegenstander was geen partij voor FC Utrecht.

Al in de 8e minuut scoorde Ricky van Wolfswinkel, even later scoorde hij zijn tweede treffer. Later (nog voor de rust) scoorde Nana Asare. In de tweede helft scoorde Dries Mertens nog een schitterende goal. De keeper van Tirana kreeg ook nog een directe rode kaart wegens hands buiten het zestienmetergebied.

De nieuwe Superbeelden blog!

Helaas moet ik u mededelen dat www.superbeelden.blogspot.com niet meer gebruikt gaat worden. Dat komt na dat er wat problemen waren. Nu heb ik Superbeelden (http://www.youtube.com/user/Superbeelden) een nieuwe site gemaakt! Hier kunt u vanaf vandaag allemaal voetbalnieuws volgen en veel grappige filmpjes bekijken.
Het is allemaal heel snel gegaan. Op vrijdag 19 maart 2010 had ik mijn eigen site gemaakt! Ik was er blij mee want het werd aardig goed bekeken. Maar door wat vervelende problemen werkt het niet meer en ben ik genoodzaakt om een nieuwe blog aan te maken. U kunt nog steeds de oude nieuwtjes lezen op mijn oude blog, maar ik kan u nu al vertellen er komt niks meer bij. Maar opzich is het ook wel weer leuk, nieuwe blog, nieuwe kansen!

Ik hoop dat dit een nog grotere succes gaat worden dan de oude blog!
Groeten,
Superbeelden