woensdag 24 november 2010

Column Johan Derksen: Cruijff is een geschenk uit de hemel

Johan Derksen schrijft elke woensdag in zijn voetbalblad Voetbal International zijn column. Zijn column is altijd te lezen op de laatste pagina van het blad. Dit keer (woensdag 24-11-2010) geeft hij zijn mening over Johan Cruijff, die volgens hem een geschenk uit de hemel is.

"Johan Cruijff is een integere man. Dat weet ik zeker. Met Jaap de Groot en Frits Barend vormde ik tijdens zijn actieve periode een select groepje journalisten dat kind aan huis was in Vinkeveen en later in Barcelona", schrijft Johan.

"Cruijff houdt van een pragmatische aanpak, hij is beplaad geen zachte heelmeester", vervolge de heer Derksen. "Hij wil de volgens hem noodzakelijke reorganisatie bij de basis starten, omdat de jeugdopleiding in zijn ogen niet goed functioneert".

Johan Derksen even later in zijn column: "Ik begrijp overigens heel goed waarom de heren Coronel, Van den Boog en Jol elke opmerking van Cruijff bagatelliseren. Ze weten dat ze wanbeleid voeren en daardoor kwetsbaar zijn, en ze willen ten koste van alles overleven, doordat hun ego's veel groter zijn dan het belang van Ajax".

"Als Ajacied, supporter en buitenstaander hoef je de club maar te volgen om tot de conclusie te komen dat het de hoogste tijd is eens naar voor Cruijff te luisteren" vervolgt Johan.

Johan verder over Cruijff zijn werkwijze: "Net als bij Barcelona wil hij overal in de organisatie van Ajax mensen met een clubverleden. Niet iedere ex-speler is daar voor geschikt, maar Keje Molenaar en Theo van Duivenbode hebben tijdens hun maatschappelijke carrière bewezen dat ze die verantwoordelijkheid aankunnen".

"Cruijff is namelijk een geschenk uit de hemel. Hij heeft een Ajax-hart, wil geen baan, geen geld en geen macht. Cruijff wil louter helpen om de club weer op de poten te zetten" schrijft Johan.



De gehele column is te lezen in Voetbal International.

Ajax accepteert zeven duels schorsing voor Luis Suarez

Ajax en Luis Suárez accepteren het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB voor zeven wedstrijden schorsing, vanwege het bijtincident in de wedstrijd tegen PSV.

Suarez beet afgelopen zaterdag PSV-speler Otman Bakkal in zijn nek, net nadat Rasmus Lindgren een rode kaart kreeg van scheidsrechter Björn Kuipers. Ajax had zelf al besloten haar aanvaller te schorsen voor de eerstvolgende twee duels in de Eredivisie. Hij is nu op 4 februari pas weer inzetbaar, tegen De Graafschap. Tot die tijd zal hij niet mogen spelen voor Ajax (met uizondering de CL wedstrijd tegen AC Milan).

Zie hier een paar filmpjes van het bijtincident (via Superbeelden zelf).







Beelden via: Superbeelden

Video: Voetbal International compilatie (22-11-2010)

De Voetbal International uitzending van maandag 22-11-2010. Van elke uitzending maakt diegokjes een compilatie. Nu ook weer. Ik hoop dat ik zelf ook nog hier fragmenten kan laten zien aan jullie.



Deel 1:



Deel 2:


Beelden via: Diegokjes
http://www.youtube.com/user/Diegokjes

Video: Johan Derksen heeft ruzie met 3FM

Johan Derksen heeft ruzie gehad in een live uitzending van 3FM. Live in de Coen & Sander Show vroegen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga Johan Derksen iets over z'n boek. Maar Johan kon dit niet waarderen omdat hij zomaar in een live uitzening werd gehaald zonder toestemming.



Beelden via: 3FMVideo

maandag 22 november 2010

Video: Rene van der Gijp in de show Jensen ( 11-11-2010 )

Het is misschien een beetje laat maar ik wil dit u niet laten missen. René van der Gijp was op 11 november te gast bij de talkshow Jensen. arnogroenendijk heeft dit opgenomen en op zijn account gezet.





via: arnogroenendijk

Ricky van den Bergh weggestuurd bij training ADO

ADO Den Haag speler Ricky van den Bergh is bij een training van ADO weggespeeld. De aanvallende middenvelder van de Eredivisionist is dit seizoen zijn basisplaats verloren onder trainer John van den Brom en dat zit Van den Bergh niet lekker.

Volgens Voetbal International botste Van den Bergh en Van den Brom op de training van de Haagse club. Wat er precies gebeurde is echter niet bekend. Maandag verschenen er tevens berichten dat Van den Bergh mogelijk zou terugkeren naar Sparta Rotterdam.

Bron: Voetbalzone
Bron: Voetbal International

Ajax schorst Suarez voor 2 duels

Luis Suarez werd maandag op het matje geroepen bij coach Martin Jol, die echter heeft besloten om de Uruguayaan de aanvoerdersband niet af te nemen. Jol noemde de beet van Suárez zaterdag na de wedstrijd tegen PSV nog ‘een liefdesbeetje’: “We hebben daar maandagochtend met hem over gesproken'', zei de trainer tegen het ANP. “Maar we houden de inhoud van dat gesprek voorlopig intern. Dat komt allemaal wel na de wedstrijd tegen Real Madrid. Dat is voor mij nu een hoofdzaak. De rest is even bijzaak.''

Ajax heeft Luis Suárez gestraft voor de gebeurtenissen in de competitietopper tussen Ajax amsterdam en PSV Eindhoven. Suárez mist hierdoor de wedstrijden tegen VVV-Venlo (uit) en NEC (thuis) en is nog in afwachting van een uitspraak van de KNVB.

Luis Suarez zit sowieso dit seizoen niet echt lekker in z'n vel. Hij loopt steeds meer te zeuren op z'n medespelers en op de trainer. Ook zou Suarez niet kunnen opschieten met Mounir El Hamdaoui.

bron: Voetbal International
bron: Voetbalzone
bron: Superbeeldennieuws

Video: ADO Den Haag - NAC Breda goals

De goals van de wedstrijd tussen ADO en NAC. De beelden zijn eigendom van NOS Studio Sport. Deze video is van BTVSportchanal2009



BTVSportchanal2009

zondag 21 november 2010

Samenvattingen van de belangrijkste duels van de 15e speelronde

De samenvattingen van de volgende wedstrijden:

Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven
FC Twente - AZ Alkmaar
FC Groningen - Feyenoord Rotterdam








Video: Prachtige afstandschot van Luis Suarez

Een filmpje van mijn youtube account Superbeelden. Luis Suarez schiet de bal van nog op z'n eigen veld richting het doel van PSV. De beelden die ik heb gebruikt zijn van Eredivisie Live.

Ron Vlaar: 'We laten koppies te vaak hangen'

Feyenoord ging zondagmiddag onderuit bij FC Groningen (2-0) en staat op plaats zestien. Aanvoerder Ron Vlaar beseft dat het vijf voor twaalf is.

'De druk gaat nu komen', vertelt Vlaar tegen NUsport. 'We zullen echt wedstrijden moeten winnen. Het gaat erop aankomen.'

'Bij vlagen laten we aardig combinatievoetbal zien, maar het gebeurt te vaak dat we de koppies laten hangen bij tegenslagen. Als we een treffer incasseren, betekent het nog niet einde wedstrijd.

Bron: Voetbal International

Video: Superbeelden is weer helemaal terug!

Zoals jullie al gemerkt hadden ben ik dit weekend weer actief op zowel dit blog als op youtube. Daarom heb ik nog even voor promotie een filmpje gemaakt.

Uitslagen Eredivisie: 15e speelronde

De uitslagen van de eredivisie van de wedstrijden die gespeeld werden dit weekeinde.


Zaterdag:

Excelsior - VVV-Venlo 1-0
Ajax - PSV - 0-0
FC Twente - AZ 1-2
Vitesse - Heracles Almelo 2-0
De Graafschap - Roda JC 3-1

Zondag:

FC Groningen - Feyenoord 2-0
SC Heerenveen - Willem II 5-0
ADO Den Haag - NAC Breda 3-0
FC Utrecht - NEC Nijmegen 4-0

Mario Been: 'Ja, Feyenoord is een degradatiekandidaat'

Mario Been kon zondag na de nieuwe deceptie van Feyenoord bij FC Groningen (2-0) niet om de keiharde realiteit heen. ''Ja, we zijn degradatiekandidaat", vertelde de oefenmeester tegenover het ANP. "En dat is Feyenoord onwaardig.

''Ik ben een vechter", vervolgde Been. "Dat was ik niet als voetballer, maar wel als trainer. Het valt nu even niet mee om de goede dingen uit ons spel te halen. Maar ik blijf het proberen.''

Feyenoord staat nu op de 16e plek, daarom zou Feyenoord (als ze dan op deze plek blijven staan) na-competitie moeten spelen.

Ajax - PSV: Luis Suarez bijt Otman Bakkal

Luis Suarez bijt Otman Bakkal in zijn nek.

Superbeelden = BACK!

Beste bezoeker,
Ik was de laatste tijd afwezig zowel op mijn youtube-channel als op dit blog. Dit had met privé omstandigheden te maken. Maar het mooie is: Superbeelden is weer helemaal terug!


U kunt weer genieten op mijn youtube kanaal: http://www.youtube.com/user/Superbeelden . Maar op dit blog kunt u ook weer al het belangrijke voetbalnieuws lezen. Ook komen er weer Voetbal International beelden op dit blog. Dus blijf het volgen!