zondag 2 januari 2011

Drenthe niet erg populair bij Hércules aanhang

Superbeeldennieuws volgt niet alleen maar de Nederlandse Eredivisie maar ook Nederlandse spelers die in het buitenland voetballen. Met nu wel een heel erg opmerkelijk bericht. 


Royston Drenthe was dit seizoen een van de populairste spelers van Hércules, maar zijn populariteit is afgelopen week flink gekelderd. De van Real Madrid gehuurde 
middenvelder weigert vanwege het vermeende uitblijven van zijn salaris te trainen. 


Op diverse muren van het Estadio Rico Pérez waren zondagmorgen tekeningen te zien 
met weinig vleiende woorden jegens de Oranje-international: 'schoft', 'klootzak' 
en 'broodvoetballer'. De oud-Feyenoorder ontbreekt al sinds afgelopen maandag op de training.


Hércules heeft ernstige financiële problemen vanwege een schuld die nog aan de belastingdienst moet worden betaald. Daarom werd begin dit seizoen een afspraak gemaakt met de spelersgroep: vijftig procent van het salaris zou per maand worden overgemaakt, de andere helft zou aan het einde van het seizoen in één keer uitbetaald worden. Drenthe ging niet met die formule akkoord en wil elke maand honderd procent van zijn salaris, aldus bronnen binnen de club.


Drenthe zelf zegt dat Hércules hem tot nu toe twee maanden dat halve salaris heeft uitbetaald en de resterende vier maanden helemaal niets. "Denk je nou echt dat ik voor slechts 100.000 euro niet op de training kom?" zei Drenthe afgelopen week tegen diverse lokale media. "Ik weet dat ik me er niet populair op maak bij de aanhang, maar dit is een principiële zaak."


Bron: voetbalzone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten