zondag 18 juli 2010

Ajax heeft interesse in Ronnie Stam

Ajax wilt dat Ronnie Stam de opvolger te gaat worden van Gregory van der Wiel. Van der Wiel vertrekt heel waarschijnlijk naar het buitenland. AFC Ajax Amsterdam zich bij de zaakwaarnemer van de Twente-verdediger gemeld. Dat zei Stam na afloop van de oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück in een reactie aan RTV Oost.

Stam moet echter wel eerst afwachten wat er met Van der Wiel gaat gebeuren. Pas op het moment dat het zeker is dat de Oranje-international naar het buitenland vertrekt kan Ajax zich bij FC Twente melden. Stam ziet de overstap zelf wel zitten. Van der Wiel staat in de belangstelling van Bayern München. Stam heeft in Enschede nog een contract van twee seizoenen. Stam ziet een overstap zeker zitten. Twente wilt wel een bedrag van rond de 3 miljoen euro van Ajax ontvangen, mocht Ajax Stam daadwerkelijk willen kopen.

Eerder gaf Ajax trainer Martin Jol aan in een intervieuw met de supportersvereniging Ajax Life dat Vurnon Anita de opvolger van Gregory van der Wiel moest gaan worden. Anita op rechts, dat zou kunnen”, opperde Jol na afloop van het gewonnen oefenduel met Horst (21-1). “Hij heeft weinig als rechtsback gespeeld, ik heb hem er zelfs nog nooit gezien.” Anita is van nature een rechtspoot, maar brak afgelopen jaar bij de Amsterdamse formatie door als linksachter.

Bronnen: RTV OOST, Voetbalzone, Ajax Life

Geen opmerkingen:

Een reactie posten