vrijdag 16 juli 2010

FC Nürnberg neemt Simons over van PSV

Timmy Simons leek zijn contract bij PSV uit te dienen, maar heeft vrijdag alsnog besloten om zijn heil elders te zoeken. Simons speelt zaterdag tegen Ipswich Town zijn laatste wedstrijd in het rood-witte shirt van PSV, zo bevestigt de club op zijn website.

Simons speelde totaal 158 competitie wedstrijden voor PSV Eindhoven. Hij scoorde in die 158 duels veertien keer. Simons tekent een contract voor twee jaar bij de Duitse club.

Simons in een reactie: "Het is voor mij, op deze leeftijd, een mooie uitdaging om in de Bundesliga te spelen." Simons vindt dat hij een mooie tijd heeft gehad bij PSV. "Ik heb fijne herinneringen aan de supporters en de medewerkers van de club". Simons mag na zijn twee jaar bij Nürnberg weer terugkeren bij PSV. "Ik teken voor twee jaar en sluit mijn actieve carrière waarschijnlijk af bij 1. FC Nürnberg. Daarna is het de bedoeling terug te keren bij PSV. Een mooi vooruitzicht", aldus Simons zelf.


UPDATE: Inmiddels heeft PSV trainer Fred Rutten ook een reactie gegeven op de transfer. Tegenover Voetbal International laat Rutten weten dat hij kan leven met de transfer van de voormalig PSV-aanvoerder. "Timmy hoefde van ons niet weg", benadrukt de coach. "Maar dit kwam ineens op ons pad. Een vertrek is het beste voor alle partijen", vindt Rutten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten