woensdag 24 november 2010

Column Johan Derksen: Cruijff is een geschenk uit de hemel

Johan Derksen schrijft elke woensdag in zijn voetbalblad Voetbal International zijn column. Zijn column is altijd te lezen op de laatste pagina van het blad. Dit keer (woensdag 24-11-2010) geeft hij zijn mening over Johan Cruijff, die volgens hem een geschenk uit de hemel is.

"Johan Cruijff is een integere man. Dat weet ik zeker. Met Jaap de Groot en Frits Barend vormde ik tijdens zijn actieve periode een select groepje journalisten dat kind aan huis was in Vinkeveen en later in Barcelona", schrijft Johan.

"Cruijff houdt van een pragmatische aanpak, hij is beplaad geen zachte heelmeester", vervolge de heer Derksen. "Hij wil de volgens hem noodzakelijke reorganisatie bij de basis starten, omdat de jeugdopleiding in zijn ogen niet goed functioneert".

Johan Derksen even later in zijn column: "Ik begrijp overigens heel goed waarom de heren Coronel, Van den Boog en Jol elke opmerking van Cruijff bagatelliseren. Ze weten dat ze wanbeleid voeren en daardoor kwetsbaar zijn, en ze willen ten koste van alles overleven, doordat hun ego's veel groter zijn dan het belang van Ajax".

"Als Ajacied, supporter en buitenstaander hoef je de club maar te volgen om tot de conclusie te komen dat het de hoogste tijd is eens naar voor Cruijff te luisteren" vervolgt Johan.

Johan verder over Cruijff zijn werkwijze: "Net als bij Barcelona wil hij overal in de organisatie van Ajax mensen met een clubverleden. Niet iedere ex-speler is daar voor geschikt, maar Keje Molenaar en Theo van Duivenbode hebben tijdens hun maatschappelijke carrière bewezen dat ze die verantwoordelijkheid aankunnen".

"Cruijff is namelijk een geschenk uit de hemel. Hij heeft een Ajax-hart, wil geen baan, geen geld en geen macht. Cruijff wil louter helpen om de club weer op de poten te zetten" schrijft Johan.De gehele column is te lezen in Voetbal International.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten