woensdag 28 juli 2010

Ajax speelt gelijk tegen PAOK!

Ajax wist vanavond niet te winnen van POAK Saloniki. De Amsterdammers begonnen woensdagavond goed tegen PAOK Saloniki en kregen vooral in de eerste helft een hoop kansen, maar scoorden slechts eenmaal. De Grieken bleven loeren op dat ene kansje en toen die twintig minuten voor tijd kwam, was het ook direct raak: 1-1. Ajax zal zodoende móéten scoren in Griekenland om de Champions League-droom in leven te houden.

De remise was absoluut niet nodig geweest. Ajax was woensdagavond vooral in de eerste helft duidelijk sterker dan haar opponent en kreeg in dit bedrijf de nodige kansen, maar wist slechts één keer te scoren. Na klungelig verdedigingswerk bij PAOK kwam de bal via het lichaam van Gregory van der Wiel terecht bij Suárez, die de score met een fraaie omhaal wist te openen. Kansen op meer volgden, maar omdat er niet werd gescoord, kon PAOK in de tweede helft langszij komen. Vladimir Ivic wist de eerste echte kans van de bezoekers direct te verzilveren en bood PAOK daarmee een goede uitgangspositie voor de return in Griekenland, waar het ongetwijfeld een heksenketel zal zijn. PAOK staan bekend om hun fanatieke aanhang.

De ploeg leek in de extra tijd nog recht te hebben op een strafschop bij een handsbal van een PAOK-verdediger, maar scheidsrechter Tony Chapron wilde van niets weten, waardoor Ajax zich volgende week maximaal zal moeten inspannen om de volgende ronde nog te bereiken.

bron: Voetbalzone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten