maandag 6 december 2010

Martin Jol per direct vertrokken als hoofdtrainer van Ajax

Ajax en Martin Jol hebben op verzoek van Jol in gezamenlijk overleg besloten om de onderlinge arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen. De technische staf zal in elk geval tot aan de winterstop onder leiding staan van Frank de Boer. Met Martin Jol vertrekken ook zijn assistenten Cock Jol en Michael Lindeman.

De oefenmeester zat in een moeilijke periode bij Ajax. De hoofdstedelingen presteren al weken onder de maat en verspeelden afgelopen weekend nog in eigen huis punten tegen NEC (1-1). De achterstand op koplopers PSV en FC Twente is met vijf punten niet bijzonder groot, maar Jol stond door de matige prestaties en de moeizame relatie met assistent Danny Blind onder druk. Maandag diende hij het verzoek tot ontslag in en deze is geaccepteerd door het bestuur.

Uit de gesprekken die algemeen directeur Rik van den Boog de afgelopen weken en dagen met Jol voerde, kwam in toenemende mate naar voren dat Jol onvoldoende basis ziet om de samenwerking met Ajax succesvol voort te kunnen zetten. De technische staf zal in elk geval tot aan de winterstop onder leiding staan van Frank de Boer. Over de invulling van de nieuwe technische staf hoopt en verwacht Ajax voor de jaarwisseling meer bekend te kunnen maken.

“Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van deze mooie club”, reageerde Jol. “We zijn vorig jaar zomer aan iets begonnen dat ik graag had afgemaakt. Maar ik ben gaan inzien dat de verwachtingen na vorig seizoen té hooggespannen waren. Aan die verwachtingen kunnen we nu niet voldoen en dat doet me zeer.”

“Waarom Frank de Boer? Frank gaat het in elk geval komende weken doen”, zei Van den Boog. “Voor nu is het de beste oplossing. Frank is een ontzettend goede trainer, die meteen beschikbaar is. Morgen reist hij met Ajax mee naar Milaan, waar we woensdag strijden voor Europese overwintering."

Superbeeldennieuws gaat in de loop van de week nog meer informatie geven voor het vertrek van Jol. Dit is natuurlijk groot nieuws.

Bron: Ajax.nl
Bron: Voetbalzone.nl
Bron: NOS Teletekst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten